Meni Zapri

Varstvo osebnih podatkov

Obseg varstva

Ta izjava o varstvu podatkov je namenjena obveščanju uporabnikov tega spletnega mesta v skladu s Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR) o vrsti, obsegu in namenu zbiranja ter uporabe osebnih podatkov s strani upravljalca tega spletnega mesta.

Avtorske pravice in odgovorna oseba 

Matjaž Kurent
Zavod Zeleni žep, zavod za turizem in trajnostni razvoj Logatec

Cesta 5. maja 3A
1370 Logatec

Tel: 041 370 247
E-mail: info@greenpocket.si

Upravljalec ali upravljalka (v nadaljevanju upravljalec) spletne strani jemlje varstvo osebnih podatkov skrajno resno in vaše osebne podatke obravnava zaupno in v skladu z zakonskimi predpisi.

Upoštevajte, da lahko pri prenosu podatkov na spletu vedno obstajajo varnostne vrzeli. Popolna zaščita pred neželenim dostopom tujcev do podatkov ni mogoča.

Dostop do podatkov

Upravljalec spletnega mesta ali ponudnik spletnega mesta zbira podatke o dostopu do spletnega mesta in jih shrani kot “datoteke dnevnika strežnika”. Zabeleženi so naslednji podatki:

  • Obiskano spletno mesto
  • Čas dostopa
  • Količina podatkov, poslanih v bajtih
  • Vir/referenca, iz katere ste prišli na stran
  • Uporabljen brskalnik
  • Uporabljen operacijski sistem
  • Uporabljen IP naslov

Zbrani podatki se uporabljajo zgolj za statistične namene in izboljšanje delovanja spletnega mesta. Upravljalec spletnega mesta si pridržuje pravico, da retrospektivno preveri datoteke dnevnika strežnika, če obstajajo znaki nezakonite uporabe.

Piškotki

Ta spletna stran uporablja piškotke. To so majhne besedilne datoteke, ki so shranjene v vaši napravi. Vaš brskalnik dostopa do teh datotek. Uporaba piškotkov omogoča uporabniku prijazno uporabo spletnega mesta in povečuje varnost te spletne strani.

Običajno brskalniki ponujajo možnost nastavitve, da uporabe piškotkov ne dovolijo. Opomba: Tudi če zagotovite za piškotke ustrezne nastavitve, ne jamčimo popolnega dostopa do vseh funkcij tega spletnega mesta.

Upravljanje z osebnimi podatki

Upravljalec spletnega mesta zbira, uporablja in posreduje vaše osebne podatke samo, če to dovoljuje zakon ali če soglašate z zbiranjem podatkov.

Osebni podatki so vsi podatki, ki služijo določitvi vaše osebe in preko katerih je mogoče priti do vas – na primer vaše ime, e-poštni naslov ali vaša telefonska številka.

Ravnanje s kontaktnimi podatki

Če se obrnete na upravljalca spletnega mesta prek ponujenih možnosti za stik, bodo vaši podatki shranjeni, tako da jih je mogoče uporabiti za obdelavo in odgovor na vašo zahtevo. Brez vašega soglasja ti podatki ne bodo posredovani tretjim osebam.

Ravnanje s komentarji in prispevki

Če na tem spletnem mestu pustite prispevek ali komentar, bo vaš IP naslov shranjen. To služi varnosti upravljalca spletnega mesta v primeru, če vaš komentar ali prispevek krši zakon ter bi za potrebe varnosti želeli izslediti vašo identiteto.

Naročnine

Imate možnost, da se naročite na celotno spletno mesto in na kasnejše pripombe na vaš prispevek. Prejeli boste e-poštno sporočilo, s katerim boste potrdili vaš e-poštni naslov. Razen tega se ne zbirajo nobeni drugi podatki. Shranjeni podatki ne bodo posredovani tretjim osebam. Odjavite se lahko kadar koli.

Imate možnost, da preprečite shranjevanje piškotkov v vaši napravi z ustreznimi nastavitvami v svojem brskalniku. Ni zagotovila, da boste lahko brez omejitev dostopali do vseh funkcij tega spletnega mesta, če vaš brskalnik ne dovoljuje piškotkov.

Uporaba vtičnikov za družbene medije

To spletno mesto uporablja Facebook Social Plugins, ki ga upravlja Facebook Inc. (1 Hacker Way, Menlo Park, Kalifornija 94025, ZDA). Integracijo lahko prepoznate po logotipu Facebooka ali po izrazih “Všeč mi je”, “Deli”, ki so prikazane v barvah Facebooka (modra in bela). Informacije o vseh Facebook vtičnikih najdete na naslednji povezavi: https://developers.facebook.com/docs/plugins/

Vtičnik vzpostavi neposredno povezavo med vašim brskalnikom in strežnikom Facebook. Upravljalec tega spletnega mesta nima vpliva na naravo in obseg podatkov, ki jih vtičnik prenaša na strežnike Facebook Inc. Več informacij o tem najdete tukaj: https://www.facebook.com/help/186325668085084

Vtičnik Facebook Inc. obvešča, da so uporabniki obiskali to spletno mesto. Obstaja možnost, da bo shranjen vaš IP naslov. Če ste med obiskom te spletne strani prijavljeni v svoj Facebook račun, bodo omenjene informacije povezane z njim.

Če uporabljate funkcije vtičnika, na primer z deljenjem ali všečkom objave, bodo ustrezne informacije posredovane tudi Facebooku Inc.

Če bi radi preprečili Facebook Inc., da bi te podatke povezala z vašim Facebook računom, potem se pred obiskom te spletne strani odjavite iz Facebooka.

Po podatkih Google Inc. se osebni podatki zbirajo samo, ko kliknete gumb. IP naslov je med drugim shranjen tudi za prijavljene Googlove uporabnike. Če želite preprečiti, da Google Inc. shrani te podatke in jih poveže z vašim računom, se pred obiskom tega spletnega mesta odjavite.